top of page

Duizend-en-1-hART

Kleurrijke verhaalschilderijen over het hart in al haar facetten omdat het in het licht en het duister van het leven altijd weer over Liefde gaat.

Duizend-en-1-harten heb ik geschilderd. Grote, kleine, strakke en ingetogen, explosieve en wilde. Blijde harten, hunkerende harten, gevonden en verloren harten. Dat is niet bewust zo gekozen, maar vanaf het begin puur zo ontstaan. Ik leerde, met veelvuldig vallen en opstaan, dat elk hart, elke liefde, licht of donker, blij of diep verdrietig, iets moois in zich draagt, dat beiden nodig, en elk slechts één kant van dez11de medaille zijn.
 

Mijn eerste echte thuisschilderij werd een klein doek met een roze hart voor mijn jongste zoon. Daar werd ik zó blij van. Alsof ik z11 weer even kind was, en eindeloos hartjes en bloemetjes mocht tekenen. En dat is nog steeds wat ik het liefst doe, doeken vol kleuren met allerhande materialen en achteraf zien wat het geworden is, wars van enige conventie, met de onbevangenheid van een kind, dat nog lang niets moest en alles mocht dromen.

Ik schilder mijn hart de wereld in.

Filmpje!
1112 - Hart van de Stad

voor Stadhuis Utrecht

bottom of page