top of page

Welkom bij Hartenoord-Utrecht

 

Hartenoord is een plek voor en door inwoners van Utrecht en is te vinden op de in 2022 spiksplinternieuw ingerichte openbare ruimte met wilde kruiden, struiken, heesters en bomen op Ravenoord-zuidzijde, achter LE:EN, bij de culturele & creatieve hotspot Rotsoord in Utrecht.

Het begon met een droom over een Hartjesboom, op een openbare plek in Utrecht, om mensen te laten kennismaken met deze sprookjesachtige boom en om een Hartenoord te creëren waar mensen zich kunnen verbinden met de natuur, elkaar ontmoeten, de pracht van een muurschildering van Pipsqueekwashere bewonderen en op zoek gaan naar verstopkunst in vorm van de Verwonderzinnen en hARTkadootjes (zie hARTkado.NU). Meer creatieve manifestaties zullen zeker volgen!
De boom is geplaatst vanuit het Buurtinitiatief in samenwerking met Gemeente Utrecht.  Door Tafelboom zijn er prachtige schaaldelen bankjes van Utrechts stadshout geplaatst met daarop de zeven Verwonderzinnen van kunstenaar Marleen IN-KLEUR. Kun jij ze allemaal vinden?


In november `22 was Hartenoord onderdeel van festival U?/LeGuessWho met de participatieve kunstmanifestatie ME2U.        lees je er alles over.
En langzaam begint het gebiedje te groeien. Er is ook inmiddels Street Art te vinden van
SillystreetheartS en vanuit dit Atelier, er hangt een busje met stoepkrijt met de uitnodiging iets liefs of positiefs te schrijven of tekenen waar zeer veelvuldig gebruik van wordt gemaakt, en er is een heuse Wall of heARTS!

Updates

 

November `23: 11 november vindt Festival U? plaats. Hartenoord doet mee met het programma onderdeel HOMO LUDENS: alle cultuur is in aanleg spel.
Oktober `23: De Hartjesboom lijkt het echt niet te hebben overleefd, echter, de grond blijkt noig niet overgedragen van de ontwikkelaar naar de gemeente, dus alles ligt even stil.
Augustus `23: Leuk nieuws, Hartenoord doet in november voor de tweede keer mee met Festival U?/Le Guess Who?
 
Juni '23: De Minibieb van Iederal.nl is geplaatst en geopend (3 juni)! Met de Hartjesboom gaat het niet goed (om de dag krijgt het extra water uit een jerrycan van 10 liter vanwege de aanhoudende droogte maar het maakt geen verschil, contact met de gemeente is opgenomen).
Mei '23: Er is een blikje aan een lantaarnpaal geplaatst bedoeld als 'Peukenpot' en er is meer art- en heartwork te vinden op de Wall of heARTS.

Maart '23: De nieuwe Hartjesboom heeft zijn eerste (brons-)kleurige blaadjes en Hartenoord is één van de winnaars van een iederal-minibieb!

Februari '23: Valentijn-Festijn op Hartenoord. 11 t/m 14 februari kun je een Valentijnskaart komen ophalen en meedoen aan de winactie.

December '22:
- De nieuwe Hartjesboom is geplant en hij heeft er zin in!

- WinterWarmeWonderballen zijn opgehangen op Hartenoord om mee te nemen en door te geven.
- Een blikje met stoepkrijt is geplaatst aan een lantarenpaal zodat mensen iets leuks of liefs op de straat kunnen schrijven/tekenen.
November '22: 10-jarig jubileum van hARTkado.NU en dat wordt gevierd met een vierdaags festival op Hartenoord in samenwerking met Festival U?, de bankjes met leuning zijn verplaatst én, tadaaaaa, het informatiebord is geplaatst!

September `22: Tof nieuws! 10 t/m 13 november zal deze plek in samenwerking met Festival U?/Le Guess Who? omgetoverd worden in Hartenoord.

Augustus `22: Na de zomervakantie wordt er het informatiebord bij de boom geplaatst (vormgeving AJMiller.ART).

Juli `22: De Tafelboombankjes zijn gearriveerd! De twee mét leuning staan nu nog wat wonderlijk gesitueerd, na de zomervakantie worden ze herplaatst.

Mei '22: Door het droge voorjaar heeft de Hartjesboom helaas niet kunnen wortelen. In het najaar zal door de gemeente een nieuwe worden geplaatst.

bottom of page