top of page

expositie

samen maken we de stad

Doeken met Hart voor de Stad in Stadhuis Utrecht
(Op de website van Stadhuis Utrecht d.d. december '12)

 

Beeldend werk geïnspireerd door het 'hart van de stad'. Zo zou je het oeuvre van de Utrechtse kunstenaar Claudia C. ten Hoeve kunnen omschrijven. Een expositie in het stadhuis is aan de recente doeken van Ten Hoeve gewijd.

 

Autodidact Claudia C. ten Hoeve maakte de afgelopen 6 jaar in Hoograven schilderingen met als motto 'contrast is in the eye of the beholder!' Ze legt uit: "In mijn zoektocht naar wat deze stad voor mij betekent, heb ik gekeken naar de samenstelling van de Utrechtse bevolking, met als uitgangspunt de verscheidenheid aan inwoners die sámen het geheel vormen, een stad in steeds wisselende samenstelling, een stad in constante beweging, een stad in verandering."
 

hart van de stad

AD-Utrechts-Nieuwsblad `12

Speciaal voor deze tentoonstelling kwam het werk '1112 - Hart van de Stad' tot stand en maakte ze een object in samenwerking met de kinderen van de Da Costaschool Hoograven en met de dagbezoekers van Altrecht - De Es, want "juist in deze tijd waar polarisatie zo omarmd lijkt te worden, wil ik graag laten zien hoeveel rijker en mooier het leven, een samenleving, je stad kan zijn, niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Weer bij elkaar gezet, verbroederen tegenstellingen."

taal van de stad

de taal van de stad spreekt men
met handen en voeten, monden en oren
het grijs taalgebied gekleurd door ogen
van staal, steen en vensterglas

jouw ogen spreken die taal


contrastrijk, gelukkig en zwaar genoeg
om te blijven hangen in de vruchtbare nevel
die opstijgt uit de Oudegracht

na een woordennacht of een dadendag
hoor je de eeuwigdurende echo
van de stad die al die klanken nodig heeft

voor de taal die jou herkent

 

alleen in de kleur valt stilte weg

in het contrast dat er ontstaat

als iedereen zich aankleedt

en honger krijgt

 

of ideeën

M.P.


 

 


Voor de expositie en het bijbehorende object Taal van de Stad schreef de Utrechtse dichter Mike Platenkamp speciaal dit stadsgedicht.

Taal van de Stad

bottom of page